Om oss

Om oss

På Ryggakuten är vi ett team av leg. naprapat och cert. massagetarapeuter. Med högsta engagemang, professionalitet och tillgänglighet kan vi erbjuda behandling, rehabiliteringsträning och förebyggande insatser för människor med besvär i ryggrad, muskler och leder.

Leg. Naprapat och cert. massageterapeuter med kompetensbredd inom områden som idrottsmedicin, akupunktur, massage, personlig träning, företagsfriskvård, ergonomi, stresshantering samt mycket mer. Vårt mål är att hjälpa dig att snabbt få bort smärta, återställa rörlighet och uppnå en optimal funktion. Vi hjälper dig att komma tillbaka efter en skada, bibehålla en hälsosam livsstil och att nå dina personliga träningsmål.

Till Ryggakuten kommer både motionärer och elitidrottare med skador och besvär som uppkommit inom idrottens värld.

Exempel på idrottsmedicinska skador som vi behandlar är bl.a. löparknä, hälsenebesvär, bristningar och sträckningar. Vid första besöket tas alltid historik om skadeförloppet dessutom görs alltid en grundlig undersökning som ligger till grund för diagnos och behandling av skadan.

Ryggakuten har samarbete med bl.a. Dalhems damlag, IFK Visby, FG, Visby Atletklubb, Hansa Hoburg, Sudrets hockey samt många fler idrottsutövare på hela Gotland.

A person jogging in a pathway
Eddie Dubrehed Leg. Naprapat, Ryggakuten Gotland

Eddie Dubrehed

Leg. Naprapat

Jag gick ut Naprapatutbildningen 1995 och har sedan dess arbetat på Gotland som legitimerad naprapat. Ryggakuten startade jag 2000. Jag har vidareutbildat mig i kiropraktik i Stockholm och har även gått en treårig utbildning i kinesisk medicin på Akupunkturakademin och var i Kina i september 2012 och gjorde praktik i fyra veckor på ett universitetssjukhus i Nanchang.

Jag har inriktat mig mycket på orsakerna till patienternas besvär och har specialiserat mig på stresshantering, ergonomi på företag med föreläsningar och utbildningar.

I början på 2000-talet jobbade jag med kroniska smärtpatienter tillsammans med anestesikliniken på Visby lasarett. Jag jobbar även med personlig livscoaching för dig som vill veta mer om dig själv och hur du ska kunna nå dina mål. Jag och har även gått en kurs i coachande ledarskap genom Almi företagspartner med Gotlands akademin.

Nu håller jag även kurser i bland annat massage, jogging och kroppsmedvetenhet.

Elisabeth Mössler

Medicinsk massageterapeut och personlig tränare

Hej!

Vad roligt att du kikar förbi! Som medicinsk massageterapeut jobbar jag med en helhetssyn på hälsa och att främja kroppens egen läkningskraft med hjälp av massagebehandlingar som är baserade på klassisk svensk massage, triggerpunktsbehandlingar och stretch.

Jag är van vid att se samband mellan smärta och rörelsemönster och är utbildad i att hjälpa personer med detta, oavsett ålder, bakgrund eller mål.

Min filosofi är glädje, variation och flow inom behandlingar, där din utveckling ska göra dig till en harmonisk och dynamisk person! Detta är din hälsoresa med den behandlingsplan som passar för att du ska få balans.  

Genom min utbildning på Berqvist högskola i Malmö vet jag att alla kan, med rätt teknik, kunskap och vilja, uppnå en harmonisk kroppskänsla.

Tveka inte att höra av dig om du vill ta tag i dina fysiska utmaningar med kroppen för att minska vardagsstressen och hitta en mental ro.