Om oss

Om oss

På Ryggakuten är vi ett team av leg. naprapat och cert. massagetarapeuter. Med högsta engagemang, professionalitet och tillgänglighet kan vi erbjuda behandling, rehabiliteringsträning och förebyggande insatser för människor med besvär i ryggrad, muskler och leder.

Leg. Naprapat och cert. massageterapeuter med kompetensbredd inom områden som idrottsmedicin, akupunktur, massage, personlig träning, företagsfriskvård, ergonomi, stresshantering samt mycket mer. Vårt mål är att hjälpa dig att snabbt få bort smärta, återställa rörlighet och uppnå en optimal funktion. Vi hjälper dig att komma tillbaka efter en skada, bibehålla en hälsosam livsstil och att nå dina personliga träningsmål.

Till Ryggakuten kommer både motionärer och elitidrottare med skador och besvär som uppkommit inom idrottens värld.

Exempel på idrottsmedicinska skador som vi behandlar är bl.a. löparknä, hälsenebesvär, bristningar och sträckningar. Vid första besöket tas alltid historik om skadeförloppet dessutom görs alltid en grundlig undersökning som ligger till grund för diagnos och behandling av skadan.

Ryggakuten har samarbete med bl.a. Dalhems damlag, IFK Visby, FG, Visby Atletklubb, Hansa Hoburg, Sudrets hockey samt många fler idrottsutövare på hela Gotland.

A person jogging in a pathway
Eddie Dubrehed Leg. Naprapat, Ryggakuten Gotland

Eddie Dubrehed

Leg. Naprapat

Jag gick ut Naprapatutbildningen 1995 och har sedan dess arbetat på Gotland som legitimerad naprapat. Ryggakuten startade jag 2000. Jag har vidareutbildat mig i kiropraktik i Stockholm och har även gått en treårig utbildning i kinesisk medicin på Akupunkturakademin och var i Kina i september 2012 och gjorde praktik i fyra veckor på ett universitetssjukhus i Nanchang.

Jag har inriktat mig mycket på orsakerna till patienternas besvär och har specialiserat mig på stresshantering, ergonomi på företag med föreläsningar och utbildningar.

I början på 2000-talet jobbade jag med kroniska smärtpatienter tillsammans med anestesikliniken på Visby lasarett. Jag jobbar även med personlig livscoaching för dig som vill veta mer om dig själv och hur du ska kunna nå dina mål. Jag och har även gått en kurs i coachande ledarskap genom Almi företagspartner med Gotlands akademin.

Nu håller jag även kurser i bland annat massage, jogging och kroppsmedvetenhet.

Madeleine Törneman

Cert. Massageterapeut och Visceral Osteopat

2004 examinerades och certifierades Madeleine på Bend College Oregon USA i Manuell idrottsmedicin, Avancerad neuromuskulär massageterapi, Akupressur, Ortopedisk bedömning och Spinal biomekanik.

Hon har studerat Visceral Manipulation (Liquid Osteopathy) på Barral Institute och Craniosakral terapi på Upledger Institute 2005-2011.

Madeleine blev EMT Emergency medical practitioner 2019.

2004-2019 drev hon egen praktik i Oregon och Arizona där hon framgångsrikt behandlade kroniska och akuta besvär.

Innan hon studerade i USA reste Madeleine runt i världen som professionell klättrare.

Under sina resor lärde hon känna traditionella medicinutövare i Indien, Nepal, Mexico och USA. En av Madeleines stora passioner är miljön och djurs behov i världen. Madeleine producerar även prisvinnande dokumentärfilmer om utrotningshotade djur.